De ce candidez la Președinția OAR București

Monica Iacovenco/ aprilie 30, 2018/ arhitect, OAR, Președinte OAR București/ 6 comments

Am participat la Conferinta Extraordinara a Filialei Bucuresti de anul trecut si apoi la Conferinta Nationala. Am gasit acolo o multime de colegi care se loveau de exact aceleasi probleme – avizare din ce in ce mai dificila, legislatie din ce in ce mai stufoasa, din ce in ce mai mult timp pierdut cu altceva decat proiectare.

Si am mai gasit un Ordin preocupat de orice altceva decat exercitarea profesiei.

De multa vreme suntem condusi, prin rotatie, de orgolii personale, jocuri de culise si principii elastice. De la inaltimea celor care fac reguli doar pentru altii, arhitectii care traiesc din proiectare sunt numiti agresivi, frustrati, agitati. Probabil ca suntem. Iti pierzi putin din seninatate cand lupti corect ca sa-ti pastrezi locul pe piata, indiferent care ar fi el.

Cred in concurenta ca factor de progres sustenabil si in capacitatea pietei de a stabili in mod natural rolul si locul fiecaruia dintre noi, nu in suprareglementare.

Cred in decizii luate in echipa, dupa consultarea celor afectati, nu in dumnezeul de la butoane care stie ce e mai bine pentru noi toti.

Sunt arhitect Monica Iacovenco si candidez la presedintia filialei Bucuresti a Ordinului Arhitectilor fiindca am convingerea ca interesul profesiei  de arhitect este crearea unui mediu in care arhitectii sa poata proiecta. Iar pentru asta e nevoie de implicarea celor care profeseaza.

Share this Post

6 Comments

 1. Bună ziua și felicitări pentru curaj și inițiativă !
  Aș vrea să știu dacă vei fi sâmbătă aceasta, la inaugurarea sediului OAR București, la sesiunea de Q&A cu candidații ?

  Succes !

 2. E greu sa vezi ca oamenii se mobilizează doar când ii doare. Dar și așa, chiar dacă reactiv, e mai bine mai târziu decât niciodată .

  Sper ca frustrarea celor nedreptățiți sa se transforme in energie pozitivă și nu doar sa fie un val temporar anti-ceva.

 3. Sper ca o sa fie benefica aparitia unor outsideri ca dumneata…cu energie,contact cu problemele reale si ambitie…dar sa nu uiti ca e nevoie de prestanta,eleganta,de..abilitatea intretinerii contactului cu membrii da aici dar si de afara…de vointa de a fi corect si informat cu tot ce inseamna latura teoretica si practica a domeniuliu.Sper din inima ca palaria sa ajunga pe un cap suficient de mobilat……spun asta pentru ca vad suficiente exemple negative in politica..de oameni cu pretentii si ambitii dar fara pregatire si caracter.Atentie persoanele care au valoare..au si modestie…pentru ca oricat ai stii…totdeauna mai e ceva de invatat. BAFTA!

 4. Monica este de cand o stiu o arhitecta dedicata profesiei, pasionată si implicată. De multe ori te întrebi cum poate sa se imparta intre profesie, copil, familie, pasiunea de a crea bijuterii, dar iată că o face cu entuziasm, candoare si foarte multa seriozitate. Acum se înhama dedicat la acest proiect complex in care stiu foarte sigur ca va oferi tot ce are mai bun. Mult succes Monica!

 5. Felicitari pentru initiativa si in acelasi timp mult succes!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*