Despre calitate in construcții

Monica Iacovenco/ iulie 14, 2019

Să facem o recapitulare a ceea ce inseamna ca număr de persoane cu responsabilitate in sistemul de control al calității pentru un proiect complex.
În concluzie, având în vedere că cele 21 de semnături din faza de proiectare pot fi anulate la recepție de alte 3 semnături, eu zic să ne asigurăm totuși că cei 5 proiectanți de la care am pornit aveau voie să proiecteze.

Certificarea la zi

Monica Iacovenco/ martie 11, 2019

După aproape trei luni de lucru la legea certificării operatorilor economici din construcții în cadrul grupului de lucru pe probleme de legislație al OAR, draftul curent de act normativ are, în esență, aceleași slabiciuni ca formele inițiale, despre care scriam în ianuarie că au conflicte cu legislatia în vigoare. Chiar daca forma documentelor este alta, în esență, problemele sunt același.

Pe scurt despre certificare

Monica Iacovenco/ ianuarie 20, 2019

Certificarea operatorilor economici care desfașoară activități de proiectare de arhitectură pornește de la prevederile Legii 10/1995, modificată în 2016 cu introducerea certificării TEHNICO-PROFESIONALE a operatorilor economici care desfășoară activități de construcții, proiectare și consultanță. Așa cum apare acum, în schița preliminară a proiectului de Hotărâre de Guvern, este însă o certificare TEHNICO-ECONOMICĂ.

Informare privind certificarea operatorilor economici din domeniul construcțiilor

Monica Iacovenco/ ianuarie 19, 2019

În baza Acordului intre FPSC si Guvernul Romaniei) din 10.12.2018 si Protocolului de cooperare intre OAR, FPSC si alte asociatii din domeniul constructiilor din 19.12.2018 au fost demarate procedurile pentru elaborarea unui act normativ unitar de certificare a operatorilor economici din domeniul construcțiilor.